​Predstavljanje Klimatskog kolaža članovima Vlade

Predstavnici udruge Tatavaka članovima Vlade predstavit će Klimatski kolaž, u četvrtak, 4. studenoga 2021., u 14.30 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.
 
Riječ je o metodi utemeljenoj na činjenicama iz izvještaja Međuvladinog panela o klimatskim promjenama koju je osmislio francuski stručnjak Cédric Ringenbach radi približavanja klimatskih procesa široj javnosti. U protekle tri godine u Klimatskom kolažu sudjelovalo je više stotina tisuća ljudi  diljem svijeta. Hrvatska se pridružuje međunarodnim aktivnostima za širenje ovog alata kroz uključivanje javnih institucija i edukaciju javnosti o klimatskim promjenama.
 
Nakon što mu je prezentiran Klimatski kolaž u Banskim dvorima 15. listopada 2021., predsjednik Vlade Andrej Plenković pozvao je predsjednicu udruge Ivanu Kordić na klimatski skup COP26 u Glasgowu 1. i 2. studenoga, gdje je sudjelovala kao članica hrvatskog izaslanstva.
 
Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka nakon kojeg su predviđene izjave za medije.
 
Napomena: Molimo sve redakcije da nam do sutra, 4. 11., do 13.00 sati na e-mail adresu akreditacije@vlada.hr najave dolazak novinara, fotoreportera i snimatelja koji će pratiti ovaj događaj. 
 

Najave | Andrej Plenković