Predstavljeno dopunjeno izdanje "Diplomatske oluje" Mate Granića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovao je predstavljanju drugog, dopunjenog izdanja knjige Diplomatska oluja, političkih memoara Mate Granića, najdugovječnijeg ministra prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koje je održano u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Bivši ministar vanjskih poslova i jedan od  zaslužnijih hrvatskih političara za međunarodno priznanje Hrvatske rekao je da mu je motiv za pisanje nadopunjenog izdanja, osim velikog interesa koje je polučilo prvo izdanje, od diplomata i branitelja do studenata, bila brutalna ruska agresija na Ukrajinu.
 
"Hrvatska i predsjednik Vlade Andrej Plenković odmah su se postavili na pravu stranu onoga što je uvijek bio naš san, EU i NATO. Ostat će ljaga i mrlja na svima onima koji nisu podržali da mi pomognemo u obuci ukrajinskih vojnika", ocijenio je Granić.
 
Želio je razjasniti, dodao je, i što je bio suverenizam predsjednika Franje Tuđmana, hrvatskih branitelja, Vlade demokratskog jedinstva, rekavši da su tada postavljeni ciljevi danas ostvareni.
 
Na promociji je bio niz osoba iz političkog i diplomatskog života Hrvatske. Među ostalim, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i drugi.
 
Izvor: Vlada / Hina

Pisane vijesti