Predstavnicima sindikata u koncernu Agrokor d.d. predstavljen plan nagodbe

U srijedu 11. travnja 2018. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, na poziv potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice dr. sc. Martine Dalić, održan je  sastanak s predstavnicima sindikata i sindikalnim povjerenicima društava koja djeluju u okviru koncerna Agrokor d.d.

Na sastanku je izvanredni povjerenik Fabris Peruško predstavio sindikatima načelni sporazum između vjerovnika te naglasio kako sporazum vjerovnika sadrži odredbe o prijenosu ugovora o radu na novu tvrtku, što jasno pokazuje da će dovršetkom postupka izvanredne uprave biti očuvana sva radna mjesta.

Na samom početku sastanka potpredsjednica Dalić istaknula je da je učinjen velik korak prema konačnom postizanju nagodbe: “Mislim da to djelotvorno pokazuje da je pred Agrokorom normalna poslovna budućnost i vjerujem da će s novim vlasnicima Agrokor poslovati još bolje, još kvalitetnije. To znači i više zapošljavati, više izvoziti, više proizvoditi.”

U raspravi su predstavnici sindikata iskazali zadovoljstvo postizanjem sporazuma među vjerovnicima, ali i zadovoljstvo dijelom sporazuma koji se tiče budućih odnosa s dobavljačima.

No, ukazali su izvanrednom povjereniku na poteškoće rješavanja problema ugovora o radu sklopljenih na određeno vrijeme i iskazali očekivanja da će se i s novim vlasnicima nastaviti kvalitetan socijalni dijalog.   

Kao zahvalu za sve učinjeno u procesu postizanja nagodbe Johan Urtajl, sindikalni povjerenik NSR PHP podružnica Belje poklonio je potpredsjednici Dalić simboličan poklon.

Izvor: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta



Pisane vijesti