Premijer Milanović i ministar Mrsić s umirovljeničkim udrugama

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić sastali su se danas u Banskim dvorima s predstavnicima umirovljeničkih udruga: Matice umirovljenika HrvatskKoordinacije umirovljeničkih udrugSindikata umirovljenika HrvatskDruštva „Hrvatski umirovljenik“, Zajednice udruga umirovljenika unutarnjih poslova RH, Zajednice umirovljenika HEP-Zajednice umirovljenika HŽ-Udruge umirovljenika HP-a te predstavnicima Hrvatske stranke umirovljenika.

Pozdravljajući sudionike sastanka, premijer Milanović istaknuo je kako su prioriteti Vlade gospodarski rast i opstojnost proračuna, naglasivši da se mirovine neće dirati. Ministar Mrsić izvijestio je kako će se mirovine usklađivati prema švicarskoj formuli odnosno prema rastu troškova života i plaća.

Razgovaralo se o statusu i nastavku rada Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe. Sugovornici su upoznali premijera i ministra s dosadašnjom praksom rada ovoga tijela te iznijeli prijedloge za poboljšanje.

Također, govorili su o prijedlogu Deklaracije o umirovljenicima i starijim osobama, za koju su udruge pripremile usuglašeni tekst u želji da se uputi Hrvatskom saboru na usvajanje. Predstavili su i inicijativu za organizaciju Festivala umirovljenika, koji bi se održavao 1. listopada, na Međunarodni dan starijih osoba.



Pisane vijesti