Premijer Milanović posjetio Koprivnicu i Podravku

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović nakon današnjeg posjeta Podravci, gdje se susreo s članovima Uprave i Nadzornog odbora, rekao je novinarima kako je ta koprivnička kompanija kolijevka moderne hrvatske prehrambene industrije s ogromnim potencijalom.

"To je sada ozbiljna i velika tvrtka, mogla je biti puno veća, a vjerujemo da to može biti u skoroj budućnosti. Država je ovdje jedan od vlasnika s određenim udjelom", izjavio je premijer Milanović novinarima.

Premijer je kazao da je politički utjecaj na Podravku u proteklim godinama bio štetan i da će ga u smislu političkog kadroviranja biti sve manje."Kada je Zvonimir Mršić dolazio s mjesta gradonačelnika Koprivnice u Podravku, dogovor je bio da politika iz te tvornice odlazi", istaknuo je.

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić izvijestio je novinare da su premijera upoznali s planovima razvoja kompanije."Mi smo u fazi izrade strateškog plana. Želimo da on bude što je moguće više sukladan s interesima naših najvećih dioničara, a to su država i mirovinski fondovi", rekao je Mršić napominjući kako je Upravi bilo važno čuti što država očekuje od Podravke. "Premijer nam je rekao, a to nam govore i investitori, da je ovo kompanija s najvećim potencijalom rasta u regiji i samo od nas ovisi hoćemo li to iskoristiti", kazao je Mršić.

Jedno od novinarskih pitanja bilo je vezano uz brendiranu vodu na sjednicama Vlade, što ne ide u korist Podravci. "Podravka je jedan od 15 - 20 proizvođača i punjača na tržištu. Voda na stolove Vlade dolazi putem javne nabave. Moja poruka je bila da nije umjetnost u tome da ništa ne kupujemo, jer onda ne bi bilo proizvodnje. Naime, kad je sjednica Vlade, svaki proizvod na stolu je reklama, što nije korektno, bilo da se radi o Podravci, Agrokoru ili nekoj drugoj tvrtki. Što ćemo nabavljati u javnoj nabavci stvar je konkurencije i tržišne utakmice, a tu je ova kompanija izjednačena s ostalima", kazao je premijer.

Nakon posjeta Podravci, premijer Milanović na zatvorenom sastanku razgovarao je s čelnicima Grada Koprivnice.



Pisane vijesti