Premijer Milanović studentima: Vaša generacija ima veliku šansu u Europskoj uniji

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijer_milanovic_studentima_vasa_generacija_ima_veliku_sansu_u_europskoj_uniji.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Obraćajući se studentima, predsjednik Vlade rekao je da postajući članicom Europske unije njihova generacija ima jednu veliku šansu jer će se u Uniji nadmetati s onima koji su najbolji na svijetu. Ulazite u prostor u kojem će više nego ikada vaš uspjeh ovisiti samo o vama samima, poručio je premijer Milanović studentima. Imamo državu, rekao je, i sada moramo konačno odlučiti koji su nam ciljevi i što želimo. Bude li neuspjeha, to je isključivo naša krivnja, budemo li uspješni to je naša zasluga i to nam nitko neće moći oduzeti, zaključio je premijer Milanović. Studentima je poručio i da na stvari u životu ne gledaju zdravo za gotovo, već da promišljeno, sami zaključuju i odlučuju, što je u ovom trenutku i izuzetno važan posao za Hrvatsku - da pametno i proračunato odredi što i kako misli raditi i stvarati. U EU ćemo teško napredovati ako jasno ne odredimo koji su nam prioriteti i ako na njih ne fokusiramo svoje ljudske i materijalne potencijale, istaknuo je predsjednik Vlade.

Studenti su mu potom postavili niz pitanja iz različitih područja, od proračuna i porezne politike, preko biračkih popisa i izbornih jedinica, do viznog režima s SAD-om.



Pisane vijesti