Premijer Milanović zahvalio hrvatskim olimpijcima

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijer_milanovic_zahvalio_hrvatskim_olimpijcima.jpg

„Svaka čast!“ - rekao je premijer Milanović Sandri Perković, Luciji Zaninović, Giovanniju Cernogorazu, posadi četverca na pariće i članovima rukometne i vaterpolo reprezentacije na primanju hrvatskih olimpijaca u Banskim dvorima.

„Vi koji ovdje stojite kao pobjednici, osvajači medalja, vi predstavljate sportove u kojima se teško radi i ne dolazi se do velikih novaca“ - nastavio je premijer. „Mi smo govorili o naknadama za osvajače olimpijskih medalja. To ćemo provesti, to smatramo dobrim i poštenim poticajem ljudima koji teško rade da bi ostvarili svjetske rezultate u mjerljivoj aktivnosti. Vlada će pomagati koliko god bude mogla i možda još malo više, jer to hrvatski sportaši zaslužuju. Teško je vrijeme, kriza je jako ozbiljna, ali naknade za sportaše su zaslužene. To je zarađeno, obaveza je zajednice i dobar običaj da se to prizna“, zaključio je premijer.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša naglasio je da je veliko zadovoljstvo vratiti se u Hrvatsku s ovakvim brojem odličja. „Sedma smo zemlja u odnosu na broj stanovnika po osvojenim odličjima, a jedanaesti u Europi, to dokazuje da ste sposobni i da možete,“ rekao je u svom obraćanju. Zahvalio je na naknadama olimpijcima za izvrsnost, istaknuvši da ih naše sportašice i sportaši zasigurno zaslužuju.

Ratko Rudić, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, naglasio je da iza ovih rezultata stoji ogroman trud i rad te je, u ime trenera i stručnih suradnika, zahvalio Vladi što je krenula s određenim poboljšanjima što se tiče sporta. Samir Barač, kapetan vaterpolista, rekao je da nema veće planine nego se popeti na olimpijski vrh, te da iza toga doista stoje velike žrtve i mnogo odricanja. Zlatni Giovanni Cernogoraz složio se s time i izrazio nadu da će za četiri godine ponoviti uspjeh, a poruka Sandre Perković bila je „budite i dalje s nama i bit će još više medalja! “



Pisane vijesti