Premijer Plenković u Rijeci dao podršku Vatrenima

  • Slika /Vijesti/2024/Lipanj/02_lipnja/0000048074_800_0.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas u Rijeci hrvatsku nogometnu reprezentaciju i dao podršku Vatrenima uoči nastupa na UEFA Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Zahvalio im je na brojnim uspjesima i svemu što ste učinili za hrvatski sport i hrvatski narod te promidžbu naše zemlje u svijetu. Istaknuo je da su Vatreni od Hrvatske napravili nogometnu velesilu i da uvijek pokazuju mentalitet pobjednika.

Premijer Plenković susreo se s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, izbornikom Zlatkom Dalićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom i team managericom Ivom Olivari, a reprezentativci Joško Gvardiol i Dominik Livaković uručili su Plenkoviću dres s potpisima reprezentativaca te knjigu Vatreni odsjaj.

Nakon što su predsjednik Kustić i izbornik Dalić upoznali premijera s dosadašnjim tijekom priprema i planovima reprezentacije uoči početka Eura, Plenković se obratio reprezentativcima i stožeru:

„Hvala vam na brojnim uspjesima i svemu što ste učinili za hrvatski sport i hrvatski narod te promidžbu Hrvatske u svijetu. Uime Vlade želim vas ohrabriti uoči predstojećeg Europskog prvenstva na kojem imate zahtjevnu skupinu, ali na koje dolazite sa zasluženom visokom reputacijom i sjajnim reprezentativnim i klupskim rezultatima“, kazao je.

Vatreni od Hrvatske napravili nogometnu velesilu

Plenković je istaknuo da su Vatreni od Hrvatske napravili nogometnu velesilu i da uvijek pokazuju mentalitet pobjednika.

“Želim vam samo puno sreće i zdravlja, jer znam da rad, taktiku i volju da pobjeđujete za Hrvatsku uvijek imate. Veselimo se vašim novim uspjesima!", poručio je.

Izbornik Dalić zahvalio je premijeru na podršci.

"Drago nam je zbog podrške koju dajete i nama, kao i cjelokupnom hrvatskom sportu. U Njemačkoj nas čeka fantastična atmosfera i nezapamćeno velik broj hrvatskih navijača, a mi sa svoje strane obećavamo da ćemo učiniti sve kako bismo još jednom cijeli narod učinili sretnim i ponosnim. Pozivamo vas da dođete u Njemačku na jednu utakmicu, nadam se u što kasnijem dijelu turnira“, rekao je Dalić.

Predsjednik Kustić upoznao je premijera s tijekom radova na kampu HNS-a za koji je država darovala zemljište Savezu, kao i drugim aktivnostima Saveza.

"Zahvaljujem predsjedniku Vlade na potpori koju je dao reprezentativcima, kao i podršci koju Vlada daje nogometu i hrvatskom sportu općenito. Drago nam je što Vlada prepoznaje vrijednost i važnost uspjeha naše reprezentacije i raduje nas nastavak suradnje u tim kapitalnim projektima, posebno kada govorimo o izgradnji nogometne infrastrukture. Nadam se da će novi susret biti u nekim slavljeničkim okolnostima tijekom Eura, a siguran sam da će naši igrači dati maksimum kako bi još jednom obradovali cijelu naciju“, kazao je Kustić.

Izvor: HNS/Vlada

Pisane vijesti