Premijer Sanader: Hrvatska će sigurno graditi terminal za ukapljeni plin

Predsjednik Vlade Ivo Sanader najavio je danas u Hrvatskom saboru da će Hrvatska sigurno graditi terminal za ukapljeni plin, kako bi osigurala energetsku neovisnost.

ZAGREB, 25. siječnja 2006.(Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader najavio je danas u Hrvatskom saboru da će Hrvatska sigurno graditi terminal za ukapljeni plin, kako bi osigurala energetsku neovisnost.

Odgovarajući tijekom saborskog aktualnog prijepodneva na pitanje zastupnika Maria Zubovića (HDZ) što će Vlada učiniti da osigura alternativne putove transporta plina, premijer Sanader je podsjetio da je bivša Vlada predvidjela da će do 2011. izgraditi magistralni plinovod od Pule do Karlovca, te plinificirati Slavoniju i Baranju, Liku i sve dalmatinske županije do Splita.

Najavio je da će Povjerenstvo za plinifikaciju razmotriti i mogućnost plinifikacije do Dubrovnika.

Na upozorenje zastupnika Marina Jurjevića (SDP) da je cijena Eurosupera 95 samo lipu manja od alarmantne točke od osam kuna, ministar gospodarstva Branko Vukelić je odgovorio da će Vlada i dale pratiti kretanje cijena nafte na mediteranskom tržištu, kako se ne bi dogodilo da cijene energenata značajnije ugroze stabilnost gospodarskih tijekova i životni standard u Hrvatskoj.

Podsjetio je da je Vlada zaustavila zahtjeve za poskupljenjem plina u ovoj sezoni, te da je prepolovljen zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) za poskupljenjem.



Pisane vijesti