Premijer Sanader: Htio sam izraziti solidarnost s Račanom, ali poštujem njegovu želju za mirom

Komentirajući navode u medijima o svom mogućem posjetu predsjedniku SDP-a Ivici Račanu koji se liječi u Muenchenu, premijer Ivo Sanader je izjavio kako je želio posjetiti Račana i izraziti mu svoju solidarnost, ali da poštuje Račanovu potrebu za mirom.

MUENCHEN, 22. veljače 2007. (Hina) - Komentirajući navode u medijima o svom mogućem posjetu predsjedniku SDP-a Ivici Račanu koji se liječi u Muenchenu, premijer Ivo Sanader je izjavio kako je želio posjetiti Račana i izraziti mu svoju solidarnost, ali da poštuje Račanovu potrebu za mirom.

Sanader je to izjavio novinarima u Muenchenu gdje je danas zajedno s predsjednikom bavarske vlade Edmundom Stoiberom otvorio turistički sajam CBR u Muenchenu, na kojem je Hrvatska ove godine zemlja partner.

Na pitanje hrvatskih novinara o "aferi Brodosplit" i kaznenoj prijavi protiv umirovljenog generala Vladimira Zagorca, Sanader je izrazio "punu potporu pravnoj državi".

Podsjetio je da je Vlada predložila da se opozovu članovi Uprave Brodosplita koji su pod istragom.

Zamoljen da komentira današnju raspravu u Hrvatskom saboru o zahtjevu SDP-a za opozivom ministra Branka Vukelića, premijer je odgovorio kako "ne očekuje da se išta posebno dogodi u slučaju ministra koji dobro radi svoj posao".

Rasprava u Saboru, po njegovim riječima, nije ništa drugo nego bijedni pokušaj politikanstva. "Hrvatska je danas demokratska zemlja i SDP ne će odlučivati tko je kriv, a tko ne", izjavio je Sanader.



Pisane vijesti