Premijer Sanader o Milanu Babiću

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da iz hrvatskog Veleposlanstva u Haagu očekuje kompletnu informaciju o samoubojstvu Milana Babića u pritvoru Haaškog suda.

ZAGREB, 6. ožujka 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da iz hrvatskog Veleposlanstva u Haagu očekuje kompletnu informaciju o samoubojstvu Milana Babića u pritvoru Haaškog suda.

Očekujem kompletnu informaciju, izjavio je premijer na upit novinara u hotelu Westin gdje je sudjelovao na tradicionalnom skupu HUP-a "Dan poduzetnika".

Na upit novinara kako bi se taj slučaj mogao odraziti na ostale procese na Haaškom sudu, premijer je ocijenio kako ne vidi da to može imati bilo kakav utjecaj na bilo koji drugi proces.

Haaški sud izvijestio je danas da je haaški osuđenik i svjedok-pokajnik Milan Babić, bivši premijer i predsjednik tzv. RS Krajine, u nedjelju pronađen mrtav u svojoj ćeliji u pritvorskoj jednici UN-a u Scheveningenu.

Premijera Sanadera novinari su zamolili i da komentira pismo talijanskog ministra vanjskih poslova Gianfranca Finija i optužbu Hrvatske pred Europskom komisijom da diskriminira talijanske države na tržištu nekretnina.

Taj je potez premijer stavio u kontekst žestoke predizborne kampanje u Italiji, te istaknuo da treba vidjeti ima li u pismu nekih novih elemenata.

To pitanje s Italijom treba riješiti, ali na principu reciprociteta. Italiju treba tretirati kao sve druge članice EU, ali i Italija treba tretirati hrvatske građane na nediskriminirajući način, kazao je premijer.



Pisane vijesti