Premijer Sanader: Sudjelovanje na summitu dokaz jačanja međunarodnog položaja

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je hrvatskim novinarima da je sudjelovanje Hrvatske kao posebnog gosta na sastanku na vrhu EU i zemalja Latinske Amerike i Kariba dokaz još jedne afirmacije RH i jačanja njezinog međunarodnog položaja.

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je hrvatskim novinarima da je sudjelovanje Hrvatske kao posebnog gosta na sastanku na vrhu EU i zemalja Latinske Amerike i Kariba dokaz još jedne afirmacije RH i jačanja njezinog međunarodnog položaja.

Sanader je rekao da je četvrti summit EU i zemalja Latinske Amerike i Kariba iznimno važan jer "svjedoči o suradnji tih dviju svjetskih regija koja je danas nužna u globalizacijskim procesima i globalizirajućem svijetu".

Prema njegovim riječima, iz svih govora na otvorenju summita izražena je volja i EU i Latinske Amerike i Kariba da se suradnja produbi.

Hrvatski premijer, koji je u rano popodne otputovao iz Beča, na marginama sastanka na vrhu u glavnom austrijskom gradu, imao i nekoliko bilateralnih susreta: s glavnim tajnikom UN Kofijem Annanom, te s nekoliko premijera europskih država kao i Latinske Amerike.

Sanader je da će najavio da će premijer Belizea Said Musa u subotu doći u posjet Hrvatskoj. "Smatram da je to dobro jer Hrvatska treba postići što bolju suradnju sa što je moguće više zemalja u svijetu, što može biti na obostrano zadovoljstvo, posebice može koristiti razvitku gospodarstva", rekao je Sanader, najavljujući Musin posjet.



Pisane vijesti