Premijer Sanader: Vlada će učiniti sve da se istraže nezakonitosti

Premijer Ivo Sanader danas je u Sisku izjavio da će "Vlada u skladu sa svojim ustavnim ovlastima učiniti sve što je u njezinoj moći da se potpuno istraže sve nezakonitosti u slučaju prodaje državne zemlje na otoku Mljetu ruskom tajkunu, u slučaju 'Brodosplit' i u slučaju 'Kamen Ingrada' te da se odgovorni privedu pravdi".

SISAK, 12. rujna 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je u Sisku izjavio da će "Vlada u skladu sa svojim ustavnim ovlastima učiniti sve što je u njezinoj moći da se potpuno istraže sve nezakonitosti u slučaju prodaje državne zemlje na otoku Mljetu ruskom tajkunu, u slučaju 'Brodosplit' i u slučaju 'Kamen Ingrada' te da se odgovorni privedu pravdi".

Na novinarski upit o prodaji zemlje na Mljetu premijer Sanader je istaknuo da je "Vlada za to da se sve nezakonitosti, ako ih je bilo u prodaji državnog zemljišta na Mljetu ruskom tajkunu, brzo istraže" te da "očekuje završetak istrage i privođenje pravdi odgovornih".

Napomenuo je da je "Mljet ne samo jedan od najljepših jadranskih nego mediteranskih otoka, da to zemljište na Mljetu nije privatno, nego državno, te da su mljetske vlasti od državnog odvjetništva nekoliko puta bile upozorene da to ne čini".

Kako je rekao, očekuje da se "brzo završi istraga i u slučaju 'Brodosplita' i utvrdi je li bilo nezakonitosti i, ako ih je bilo, da se svi oni koji su bili uključeni u njih privedu pravdi i da se, naravno, u skladu s hrvatskim zakonima, sankcioniraju".

Isto je Vladino stajalište i, kako je rekao premijer Sanader, i o slučaju "Kamen Ingrada". Rekao je da su "ministar financija Ivan Šuker i ostali ministri dobili nalog da se potpuno istraži stanje u Požeško-slavonskoj županiji".

"Očekujem da će mjerodavna tijela istražiti i stanje u 'Kamen Ingradu' te da će istražiti nezakonitosti i privesti pravdi sve one koji su bili uključeni u njih", kazao je Sanader.



Pisane vijesti