Premijeri Sanader i Erdogan o eurointegracijama, pregovorima s EU

Premijer Ivo Sanader večeras je u Istanbulu s turskim predsjednikom vlade Recepom Tayyipom Erdoganom razgovarao o europskim integracijama, procesu pregovora s EU koje su Hrvatska i Turska nedavno započele, te o bilateralnim odnosima dviju država, priopćio je Vladin glasnogovornik Vlatko Maček.

INSTANBUL/ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader večeras je u Istanbulu s turskim predsjednikom vlade Recepom Tayyipom Erdoganom razgovarao o europskim integracijama, procesu pregovora s EU koje su Hrvatska i Turska nedavno započele, te o bilateralnim odnosima dviju država, priopćio je Vladin glasnogovornik Vlatko Maček.

Sanader i Erdogan pratili su večeras u Istanbulu nogometnu utakmicu Lige prvaka između Senerbahcea i njemačkog Schalkea 04, rekao je Maček u telefonskoj izjavi.

Hrvatski premijer doputovao je u srijedu u Istanbul gdje će sudjelovati na 9. dijalogu pravoslavne crkve, drugih vjerskih zajednica i Udruženja Europske pučke stranke (EPP) i Europskih demokrata (ED) posvećenom promicanju ideje o izgradnji Europe kroz pomirbu i suradnju među narodima jugoistočne Europe.



Pisane vijesti