Priopćenje sa 24. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela je Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o imenovanju voditelja i zamjenika voditelja programa PHARE, CARDS i IPA (komponenta I) u Republici Hrvatskoj. Ova Odluka usvojena je zbog stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu središnjih dijela državne uprave kojim je prestao s radom Središnji državni ured za upravu, a njegov pravni slijednik postalo Ministarstvo uprave te zbog novih imenovanja u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Hrvatskom biljarskom savezu dana je suglasnost za održavanje seniorskog prvenstva u biljaru, od 17. do 28. ožujka, u Zagrebu.

Prihvaćena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Dodatka Sporazumu o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Komisije Europskih zajednica u svezi s Nacionalnim programom za Hrvatsku u sklopu programa IPA-komponenta Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2007. godinu, u svrhu preraspodjele financijskih sredstava kroz IPA program.

Donesen je Zaključak u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i Ministarstva visokog obrazovanja Republike Kube o suradnji u području visokog obrazovanja.

Prihvaćen je Izvršni program kulturne suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Arapske Republike Egipta iz godine 2010., 2011. i 2012. kojim se prihvaća Nacrt izvršnog programa kulturne suradnje između ove dvije zemlje, ministar kulture ovlašćuje za potpisivanje novog Izvršnog programa u ime Vlade te se izvan snage stavlja prethodni Zaključak za godine 2007., 2008. i 2009.

Državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Zdravko Livaković, na osobni zahtjev, razriješen je dužnosti.

Radi odlaska na novu dužnost razriješen je Miljenko Pavlaković, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.



Pisane vijesti | Priopćenja