Priopćenje sa 57. sjednice Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu sjednice usvojila je prijedlog odluke o kupnji stanova u svrhu stambenog zbrinjavanja stradalnika iz Domovinskog rata.

Usvojeni su i prijedlozi odluka o dodjelama novčanih nagrada za osvojene zlatne medalje na Europskom kuglačkom prvenstvu za slijepe i slabovidne održanom u Budimpešti od 10. do 15. lipnja 2008. godine, za osvojenu srebrnu medalju na 9. Europskom prvenstvu gluhih ( Beograd, Srbija, 1. - 6. rujna 2008. godine ) te za osvojeno brončano odličje na Europskom seniorskom prvenstvu u stolnom tenisu održanom u Sankt Peterburgu od 4. do 12. listopada 2008. godine.

Vlada RH prihvatila je pokroviteljstvo nad sajmom GAST 2009., 44. europskim seniorskim prvenstvom u karateu (Zagreb, 8. do 10. svibnja 2009. godine ), projektom kulturnog turizma «Ogulin-zavičaj bajke», povodom 135. godišnjice rođenja Ivane Brlić Mažuranić te Konferencijom o društveno odgovornom poslovanju (Zagreb, 16. prosinca 2008. godine).

Na prijedlog Vlade RH predstojnikom Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga imenovan je Dubravko Klarić.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Državnog zavoda za statistiku razriješeni su dosadašnji članovi Statističkog savjeta RH te su imenovani: Ivan Kovač, za ravnatelja Državnog zavoda te članovi Ljubinko Jankov, Stanko Kršlović, Krešimir Ćosić, Hrvoje Dolenec, Iva Razumović, Nadan Vidošević, Željko Lovrinčević, Mladen Petrovečki, Stipan Bilić, Vilim Ribić i Đuro Tomljenović.

Vlada je usvojila prijedlog ministra vanjskih poslova i europskih integracija za razrješenje dosadašnjeg člana Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome, Pjera Šimunovića te je za člana imenovala Maria Nobila.

Na prijedlog ministra znanosti, obrazovanja i športa dužnosti je razriješen predsjednik Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje Frano Parać, na tu je dužnost imenovan Vedran Mornar, te članovi Vijeća: Stipan Janković, Gordana Kralik, Neven Budak, Siniša Petrović, Slavko Perica, Milorad Milun i Joško Ševo.



Pisane vijesti | Priopćenja