Priopćenje sa 70. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske usvojila je Zaključak u vezi s Informacijom o potrebi provjere birača koji su sudjelovali u izjašnjavanju za raspisivanje referenduma o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o radu, s konačnim prijedlogom zakona – izvršenje Zaključka Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora, od 15. srpnja 2010. godine. Obvezuje se Ministarstvo uprave i Ministarstvo unutarnjih poslova na izvršenje Zaključka Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora, donesenog na 58. sjednici održanoj 15. srpnja 2010. godine. Rok za izvršenje utvrđene zadaće je 45 dana od dana donošenja ovog Zaključka. Za izvršenje je potrebno Ministarstvu uprave osigurati 1.200.000,00 kuna i Ministarstvu unutarnjih poslova 900.000,00 kuna.

Vlada je prihvatila Izvješće o provedbi mjera iz Strategije razvitka elektroničkog poslovanja u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2007.-2010., u 2009. godini. Prihvaćen je i Akcijski plan za 2010. godinu za provedbu mjera iz Strategije razvitka elektroničkog poslovanja u RH za razdoblje 2007.-2010. godine.

Također, prihvaćeno je Izvješće o provođenju aktivnosti i mjera za uređenje sustava u području koncesija za razdoblje studeni 2009. – lipanj 2010. godine. Zadužuju se davatelji koncesija da, u suradnji s Ministarstvom financija, Financijskom policijom i Državnim inspektoratom, nastave provođenje daljnjeg koordiniranog financijskog i inspekcijskog nadzora. Također se davatelji koncesija zadužuju da prate izvršavanje obveza od strane koncesionara, a na temelju rješenja Financijske policije, te da o tome izvijeste Registar koncesije. Obvezuju se davatelji koncesija da pokrenu mjere prisilne naplate i po potrebi raskinu ugovore o koncesijama za koncesionare koji nisu izvršili obveze po rješenjima Financijske policije, te da o tome izvijeste Registar koncesija.

Gradu Đakovu dana je suglasnost za zaduženje kod Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Podružnice Đakovo, u iznosu od 17.950.000,00 kuna za rekonstrukciju i uređenje pojedinih gradskih trgova i ulica te izgradnju društvenih domova.

Općini Baška dana je suglasnost za zaduženje kod Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka, u iznosu od 6.400.000,00 kuna za financiranje izgradnje jaslica i dječjeg vrtića.

Izmijenjena je Odluka o dodjeli koncesije društvu Kustura d.o.o. Zagreb, za zahvaćanje pitke vode radi prodaje stolne vode na tržištu. Društvo Kustura d.o.o. Zagreb zatražilo je povećanje količine zahvaćanja pitke vode radi prodaje stolne vode na tržištu iz bunara B-1 na k.č. br. 1783 k.o. Ličko Lešće, na maksimalno dozvoljenu količinu zahvaćanja do najviše 1,81/s, odnosno do najviše 6.000 m3/godišnje. Za povećanu količinu zahvaćanja pitke vode Kustura d.o.o. platit će jednokratnu naknadu za koncesiju u iznosu od 80.400.00 kuna.

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu obrane za razvrgnuće suvlasničke zajednice i izgradnju stambeno poslovne građevine na lokaciji Duilovo u Splitu. Naime, s društvom „Božen-Co“ d.o.o. Split utvrđen je zajednički interes za projektom izgradnje stambeno poslovne građevine, posebno uzimajući u obzir da bi Ministarstvo obrane po završetku izgradnje pretvorila vrijednost svog zemljišta u već izgrađene stambene jedinice (stanove), po principu ključ u ruke. Novoizgrađeni stanovi bi se koristili kao službeni stanovi za potrebe smještaja pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prihvaćena je Odluka o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji u Afganistanu (ISAF). Odlukom se izvršava redovita rotacija pripadnika Oružanih snaga RH u Afganistanu u kolovozu i rujnu ove godine, upućivanjem 304 pripadnika Oružanih snaga na rok do sedam mjeseci. Također, prihvaćena je Odluka o rotaciji, broju i rotacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji Europske unije „EU NAVFOR Somalija-ATALANTA“, kojom će se do 31. prosinca 2010. godine u Zapovjedništvo Operacije u Northwoodu u Velikoj Britaniji uputiti jedan pripadnik Oružanih snaga RH.

Dana je suglasnost Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“ za zaključivanje Ugovora o poslovnoj suradnji s društvom „Krka promet“ d.o.o. Konjevrate, radi realizacije prijevoza posjetitelja na relaciji Lozovac-Skradinski buk-Lozovac.

Isto tako, Vlada je dala suglasnost Upravnom vijeću Kliničke bolnice „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu za raspolaganje nekretninom davanjem u zakup dijela poslovnog prostora radi uređenja prostora i pružanja usluga caffe bara-zdravljaka za potrebe pacijenata, budući da Klinička bolnica kao zdravstvena ustanova u unutarnjem ustrojstvu nema organiziranu djelatnost pripreme i posluživanja okrjepe, toplih i hladnih bezalkoholnih napitaka, sendviča i pekarskih proizvoda za pacijente, kao i njihove posjetitelje na vrijeme od deset godina.

Prihvaćeno je pokroviteljstvo nad 5. hrvatskim kongresom medicine rada s međunarodnim sudjelovanjem „Zdravlje, rad i zajednica“ koji će se održati na Hvaru, od 28. rujna do 2. listopada 2011. godine.

Željko Obajdin imenovan je povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Ribnik radi prestanka mandata po sili zakona (smrt) dosadašnjeg općinskog načelnika.

Dosadašnji predsjednik Hrvoje Meštrić te dio članova Daria Arlavi i Jelena Letica razriješeni su dužnosti u Upravnom vijeću Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a novom predsjednicom i dijelom članova Upravnog vijeća imenovani su Mihaela Adamović, Luka Juroš i Antonija Gladović, kao predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Temeljem prijedloga Matice umirovljenika Hrvatske, Željko Šemper razriješen je dužnosti člana, a Josip Vincek imenovan novim članom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji se imenuje na prijedlog udruga umirovljenika.



Pisane vijesti | Priopćenja