Priopćenje sa 76. sjednice Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice usvojila Prijedlog odluke o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravlja Ministarstvo obrane.
Također je usvojen Prijedlog odluke o osnivanju i imenovanju predsjednika i članova Radne skupine za pripremu prijedloga prodaje stanova u vlasništvu Republike Hrvatske, osim onih kojima upravlja Ministarstvo obrane.
Riječ je o stanovima u Republici Hrvatskoj kojima upravlja MORH a u kojima su korisnici hrvatski branitelji, umirovljeni i djelatni pripadnici MORH-a i MUP-a, državni službenici i namještenici te umirovljeni državni službenici i namještenici.
Korisnici će moći realizirati kupnju tih stanova u roku od godinu dana a sredstva osigurana prodajom bit će namijenjena za pribavljanje i opremanje stanova za potrebe MORH-a.


Usvojen je i Prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti za upućivanje dva policijska službenika u misiju Ujedinjenih naroda na Haitiju (MINUSTAH).

Također je usvojen Prijedlog uredbe o izmjeni Uredbe o izravnim mjerama kontrole cijena.

Na prijedlog ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića, dosadašnji v. d. ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje dr. med. Tihomir Strizrep nakon provedenog postupka po objavljenom natječaju, imenovan je novim ravnateljem HZZO. Također je nakon provedenog postupka javnog natječaja novom zamjenicom ravnatelja spomenutog zavoda imenovana dr. med.Veronika Laušin.



Pisane vijesti | Priopćenja