Priopćenje sa sastanka pregovaračkih timova Vlade RH i MOL-a

Na prvom sastanku pregovaračkih timova Vlade RH i MOL-a o naftnoj kompaniji INA razgovaralo se o načinu odvijanja pregovora i o područjima kojima će se pregovarati.

Obje strane u pregovorima usuglasile su tijek i način odvijanja pregovora te je načelno dogovoreno da će se nalaziti jednom mjesečno, da će se pregovarački materijali dostavljati unaprijed te će se svaki predloženi zaključak smatrati ispregovaranim kada bude predan u pismenoj formi i kada svaka strana uskladi svojim propisima odnosno ustrojstvu. Svaka nova točka pregovora pokreće se kada je završena prethodna te za vrijeme trajanja pregovora neće biti neslužbenih sastanaka članova pregovaračkih timova.
Usuglašeno je i da će pregovorima biti obuhvaćena budućnost korporativnog upravljanja, kontrole troškova, investicija i raspodjela dobiti, istraživanja, razvoja i proizvodnje ugljikovodika, nabave i prerada nafte i proizvodnje naftnih derivata, veleprodaje naftnih derivata, maloprodaje naftnih derivata te plinsko poslovanje.
Usuglasili smo zajedničke ciljeve INA-e – povećanje ulaganja, učinkovitosti poslovanja i veći doprinos INE u razvoju hrvatskog gospodarstva.




Pisane vijesti | Priopćenja