Priopćenje sa zatvorenog dijela 12. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 12. sjednice Vlada Republike Hrvatske dala je suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja spora je klasificirani podatak te je Prijedlog za davanje suglasnosti označen stupnjem tajnosti "ograničeno" i nije ga moguće objaviti.
 
Također, dana je ovlast za sklapanje ugovora. Na temelju Pravilnika o kriterijima za određivanje stupnjeva tajnosti podataka Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 20/11) Prijedlog zaključka je klasificiran stupnjem tajnosti "povjerljivo" te ga nije moguće objaviti.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Marina Pinjagić Telak imenovana je predstojnicom Državnog ureda za središnju javnu nabavu. Istovremeno, Marina Pinjagić Telak razriješena je dužnosti pomoćnice ministrice uprave.
 
Razriješena je dosadašnja predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević, a Zvonko Milas imenovan je novim predstojnikom.
 
Razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište Tihomir Jakovina i Davor Romić. Novim predsjednikom, koji je ministar poljoprivrede po položaju, imenovan je Davor Romić, a članovima Krunoslav Karalić i Krunoslav Zmaić.
 
Dosadašnji predsjednik i članovi Sanacijskog vijeća Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Vjekoslav Bratić, Ivo Grgić i Berto Šalaj razriješeni su dužnosti. Novim predsjednikom imenovan je Dragan Krasić,a članovima Pero Semren i Goran Kolarić.
 

Pisane vijesti | Priopćenja