Priopćenje sa zatvorenog dijela 180. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 180. sjednice, Vlada Republike Hrvatske odobrila je sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu Ministarstvu gospodarstva, u iznosu od 364.000,00 USD,  za podmirenje troškova pružanja usluga pravnog zastupanja, te u iznosu od 100.000 eura, za podmirenje troškova arbitražnog postupka.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.gov.hr.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Tako je Vladimir Majetić imenovan zamjenikom ravnatelja Državne geodetske uprave, na razdoblje od četiri godine temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.
 
Sukladno odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zadrugama (NN, 76/2014), Vjekoslav Rakamarić imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo, a mr.sc. Blaženka Mičević, Nevenka Benić i Marija Mioč imenovane su članicama, kao predstavnici nadležnih ministarstava.
 
Igor Rađenović imenovan je zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Agenciji za multilateralne garancije investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj i Inter-američkoj banci za razvoj.
 
Mr.sc. Boris Lalovac razriješen je, a Igor Rađenović imenovan je novim predstavnikom Republike Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe.
 
Mr.sc. Žana Pedić razriješena je dužnosti članice Odbora za javni nadzor revizije te Odbora za standarde financijskog izvještavanja, a novom članicom ovih odbora, kao predstavnica Ministarstva financija, imenovana je Nikolina Ptiček.

Pisane vijesti | Priopćenja