Priopćenje sa zatvorenog dijela 186. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 186. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajalište za sastanke Vijeća ministara: Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i potrošačka pitanja (EPSCO), 16. listopada, Vijeća za vanjske poslove (FAC), 20. listopada, te Vijeća za opće poslove (GAC), 21. listopada. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka Vijeća EU je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka.  Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
 
Donesena je Odluka o davanju preporuke trgovačkom društvu Hrvatske ceste d.o.o., Zagreb, za sklapanje sudske nagodbe s trgovačkim društvom Hidroelektra – niskogradnja d.d., Zagreb.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.gov.hr.
 
Na osobni zahtjev Darko Parić razriješen je dužnosti pomoćnika ministra uprave. Također na osobni zahtjev, razriješen je i dužnosti člana Skupštine Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o., koji predstavlja Republiku Hrvatsku.
 
Na temelju Odluke Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Ankica Nježić razriješena je dužnosti članice Upravnog odbora, a novim članom imenovan je Staša Skenžić, kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. 

Pisane vijesti