Priopćenje sa zatvorenog dijela 190. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 190. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara, za  Vijeće za gospodarska i financijska pitanja (ECOFIN) koji će se održati 7. studenoga i Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH) koji će se održati 10. studenoga 2014. godine u Bruxellesu. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada je odgovorila na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 11. srpnja 2014. godine, u vezi s regulatornim zahtjevima koji se tiču Funkcionalnog bloka zračnog prostora Srednje Europe. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima, pa je tako Tonči Restović, s danom 17. studenoga 2014. godine, imenovan pomoćnikom ministra zaštite okoliša i prirode koji će upravljati radom Uprave za inspekcijske poslove.
 
Također s danom 17. studenoga 2014. godine, Luko Vuletić imenovan je pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, koji će upravljati radom Uprave za prometnu infrastrukturu i fondove EU.
 
Dosadašnja privremena ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Lidija Hrastić-Novak, imenovana je ravnateljicom, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.
 
Član Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka Igor Rađenović razriješen je. Novi član, koji je predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora po položaju, je Ivo Jelušić.
 
Nova članica Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, kao predstavnica ministarstva nadležnog za gospodarstvo, je Sabina Škrtić, a dosadašnja članica Jelena Zrinski Berger razriješena je.
 
Nadalje, Sabina Škrtić razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost te je Tomislav Radoš imenovan novim članom, kao predstavnik ministarstva nadležnog za gospodarstvo.
 
Dosadašnji član Odbora za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela Velibor Drakulić te zamjenice člana Danica Kramarić i Marija Pećanac razriješeni su na osobni zahtjev. Novi član je Marijan Cesarik, a zamjenice člana Marija Zavalić i Vesna Sitar-Srebočan.
 
I na kraju, Nadzornom odboru društva ACI d.d. predlaže se imenovanje Doris Peručić za članicu Uprave-direktoricu društva ACI.d.d.
 
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja