Priopćenje sa zatvorenog dijela 193. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 193. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara,  za sastanak Vijeća za vanjske poslove u formatu trgovine (FAC-Trade) koji će se održati 21. studenoga i Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport u formatu ministara kulture i sporta (EYCS) koji će se održati 25. studenoga 2014. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Prijedlog odluke o određivanju vrste konzularnog ureda stavljen je izvan snage. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.
 
Vlada je također donijela i Odluku o određivanju vrste konzularnog ureda. Isto tako, cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. U Hrvatski sabor na donošenje upućen je prijedlog odluke kojom se razrješuje, na osobni zahtjev, dosadašnji član Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje Davor Škrlec te imenuje novi član Boris Jokić, iz reda sveučilišnih profesora i znanstvenika, a temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.
 
Sukladno Odluci o provođenju dubinske analize rashoda državnog proračuna Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 124/2014), imenovani su predsjednici i članovi povjerenstava za provođenje navedene analize, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija.
Tako je Mirela Zagorac imenovana predsjednicom Središnjeg povjerenstva za dubinsku analizu rashoda državnog proračuna Republike Hrvatske, a Tomislav Mičetić, Dušan Mandac, Anita Protulipac, Damir Ćurić, Sara-Sanela Butorac i Marela Knežević članovima.
 
Predsjednikom Povjerenstva za analizu rashoda za zaposlene koji se isplaćuju iz državnog proračuna imenovan je Danijel Nestić, a članovima Livio Gutvald, Ivo Ćaleta, Kristina Ratković, Andreja Benić, Fadila Bahović, Ana Zorić, Josip Masnić, Željko Tišma, Ružica Mataić-Prša i Blaž Žilić.
 
Marina Kesner-Škreb imenovana je predsjednicom Povjerenstva za analizu rashoda za subvencije. Silva Vresk, Jasna Kalaminec, Marina Lang Perica, Marina Nekić, Vlatka Mlakar, Blaž Žilić, Kristina Ferara Blašković i Đurđica Mikuljan imenovani su članovima Povjerenstva.
 
Predsjednicom Povjerenstva za analizu sustava zdravstva imenovana je Maja Vehovec, a članovi su Niko Kuliš, Andrija Majić, Tomislav Bakija, Jadranka Pavković, Ružica Čuljak, Martina Furlan, Lidija Hrastić-Novak, Jurica Meić, Boris Roginić i Jasna Divić.
 
U Povjerenstvo za analizu poslovanja agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima imenovana je Dubravka Jurlina Alibegović, na dužnost predsjednice Povjerenstva, a Tomislav Paunović, Josip Vučković, Kristina Ferara Blašković, Anita Protulipac, Višnja Šolić Domjanović, Zrinka Starešinić, Tatjana Kovač Klemar, Stanko Kordić, Vesna Miletić, Milan Frenštacki Živković, Mira Čokić i Jasenka Mičetić na dužnost članova.
 
Naposljetku, Vjekoslav Bratić imenovan je predsjednikom Povjerenstva za analizu poreznih rashoda, a Marijana Vuraić Kudeljan, Gordana Marić, Renata Mlinarić Ožegović, Sani Ljubunčić, Silvana Šalov, Tamara Kelković, Mia Franić i Dinka Jurković članovima.
 
Dosadašnja predstavnica Vlade Republike Hrvatske u Zajedničkom povjerenstvu za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama Tajana Drakulić razriješena je te je imenovan novi predstavnik Vatroslav Subotić, kao predstavnik Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.
 
 
 
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja