Priopćenje sa zatvorenog dijela 195. sjednice Vlade


Na zatvorenom dijelu današnje, 195. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara, za sastanak Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku u formatu ministara telekomunikacija (TTE), koji će se održati 27. studenoga, zatim Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i potrošačka pitanja u formatu ministara zdravlja (EPSCO), koji će se održati 1. prosinca, Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku u formatu ministara prometa (TTE), koji će se održati 3. prosinca te Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove u formatu pravosuđe (JHA) koji će se održati 4. prosinca 2014. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.         
 
Prihvaćena je Odluka o preuzimanju dionica. Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007 i 86/2012) predmetna Odluka klasificirana je stupnjem tajnosti „povjerljivo“ pa je nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti.
 
Ministarstvu obrane dana je suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u razdoblju od 2015. do 2018. godine. Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007 i 86/2012) predmetna Odluka klasificirana je stupnjem tajnosti „ograničeno“ pa je nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Novom pomoćnicom ministra uprave koja će upravljati Upravom za e-Hrvatsku imenovana je Leda Lepri.
 
Dosadašnji član Stožera zaštite i spašavanja Republike Hrvatske Stjepan Koraj razriješen je, a novim je članom imenovan Goran Ševo, kao predstavnik Ministarstva poduzetništva i obrta.
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja