Priopćenje sa zatvorenog dijela 197. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 197. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara, za sastanak Vijeća za konkurentnost (unutarnje tržište, industrija, istraživanje i svemir) (COMPET), koji će se održati 4. i 5. prosinca, Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), koji će se održati 5. prosinca, te sastanke Vijeća za ekonomska i financijska pitanja (ECOFIN) i Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku, u formatu ministara energetike (TTE-Energy) koji će se održati 9. prosinca 2014. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Imenovane su dvije članice Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika koje se imenuju na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća iz redova sindikata i iz redova poslodavaca, Ana Kranjac Jularić i Milica Jovanović.
 
Dosadašnja predstavnica Vlade Republike Hrvatske u Zajedničkoj komisiji za tumačenje odredaba i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike Tajana Drakulić razriješena je te je nova predstavnica Irena Cvitanović, imenovana kao predstavnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.
 

Pisane vijesti | Priopćenja