Priopćenje sa zatvorenog dijela 210. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 210. sjednice, Vlada Republike Hrvatske je odgovorila na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 27. studenoga 2014. godine br. 2014/4242 u vezi sa slobodom pružanja usluga u pomorskom prometu. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
 
Vlada je donijela odluku o materijalnim sredstvima. Na temelju članka 7. u vezi sa člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) ova je točka označena stupnjem tajnosti „tajno“.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. 
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, kao predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva pravosuđa, a sukladno odredbama Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o osnivanju Agencije za investicije i konkurentnost (Narodne novine, broj 152/2014), Anka Mrak-Taritaš i Orsat Miljenić imenovani su članovima Upravnog vijeća navedene Agencije.
 
Kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Staša Skenžić imenovan je članom Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
 
Razriješen je dio dosadašnjih te su, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija, imenovani novi predsjednici i članovi povjerenstava za provođenje dubinske analize rashoda državnog proračuna Republike Hrvatske.
 
Tako su razriješene Marina Nekić i Kristina Ferara Blašković, dosadašnje članice Povjerenstva za analizu rashoda za subvencije. Darko Oračić imenovan je novim članom, kao predstavnik Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a Ivana Fain članicom kao predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Na osobni zahtjev razriješena je Maja Vehovec, dosadašnja predsjednica Povjerenstva za analizu sustava zdravstva, te je Šime Smolić imenovan novim predsjednikom, kao predstavnik ekonomskih institucija. Također je razriješena dosadašnja članica Jadranka Pavković te je Nevenka Kovač imenovana na tu dužnost, kao predstavnica Ministarstva zdravlja.
 
U Povjerenstvu za analizu poslovanja agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima razriješena je dosadašnja članica Zrinka Starešinić te je Natalija Mataić imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva poljoprivrede.
 
Ivo Novokmet imenovan je, kao predstavnik Ministarstva branitelja, članom Povjerenstva za analizu poreznih rashoda, a Dinka Jurković razriješena je te dužnosti.
 
Novi član Upravnog odbora Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, koji se imenuje na prijedlog Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, je Emil Tedeschi, a dosadašnji član Mladen Pejković razriješen je na osobni zahtjev.
 

Pisane vijesti | Priopćenja