Priopćenje sa zatvorenog dijela 212. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 212. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara, za sastanak Vijeća za vanjske poslove (FAC) koji će se održati 9. veljače i Vijeća za opće poslove (GAC) koji će se održati 10. veljače 2015. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada je dala odgovor na tužbu Upravnom sudu u Zagrebu u vezi upravnog spora radi šutnje uprave te je Ivanu Ercegoviću, višem upravnom savjetniku u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode dana ovlast za zastupanje u tom postupku.
 
Donesena je odluka o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Na osobni zahtjev razriješen je dosadašnji sanacijski upravitelj Županijske bolnice Čakovec Miroslav Horvat te je novim upraviteljem imenovan Stjepan Koraj.
 
Dosadašnji član Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu Damir Mišković je razriješen te je Zoran Cvrk imenovan novim članom, kao predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza.
 
Kao predstavnica Hrvatskog crvenog križa, Silvana Radovanović imenovana je članicom Stožera za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, a dosadašnji član Darko Mohač je razriješen.
 
Glavnoj skupštini društva Narodne novine d.d. predlaže se izbor Andreja Poropata za novog člana Nadzornog odbora Društva.
 
Također, Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. predlaže se opoziv Ivora Županića, dosadašnjeg direktora Društva te imenovanje novog direktora Borisa Abramovića.
 
I na kraju, Glavnoj skupštini društva Club Adriatic d.d. predlaže se izbor Ace Balorda za predsjednika Uprave Društva.
 

Pisane vijesti | Priopćenja