Priopćenje sa zatvorenog dijela 213. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 213. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanak Vijeća za ekonomska i financijska pitanja (ECOFIN), koji će se održati 17. veljače 2015. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Ministarstvu vanjskih i europskih poslova odobrena su sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2015. godinu, u iznosu od 400.000,00 EUR-a, za uplatu predujma naknade za rad Arbitražnog suda. 
Usvojen je Zaključak o prihvaćanju II. izvješća. Na temelju članka 8. u vezi sa člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) ova je točka označena stupnjem tajnosti „povjerljivo“.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.
 
Radi isteka mandata, razriješen je dosadašnji ravnatelj Agencije za sigurnost željezničkog prometa Vladimir Habuš, a nakon provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, novim ravnateljem imenovan je Želimir Delač.
 
Sukladno Odluci o osnivanju Radne skupine za koordinaciju i praćenje provedbe reformskih i drugih mjera fiskalne konsolidacije za razdoblje 2014.-2016., razriješen je dosadašnji voditelj Resorne radne skupine za provedbu mjere „Masterplan bolnica“ Ratko Matijević, a novom voditeljicom imenovana je Nevenka Kovač, kao predstavnica Ministarstva zdravlja. 

Pisane vijesti | Priopćenja