Priopćenje sa zatvorenog dijela 214. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 214. sjednice, Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o materijalnim sredstvima. Na temelju članka 8. u vezi sa člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012), ova točka označena je stupnjem tajnosti "povjerljivo", te je nismo u mogućnosti objaviti.
 
Također, Vlada je donijela odluku o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma o nagodbi i razrješenju te odluku o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2015. godinu. Na temelju članka 9. u vezi sa člankom 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012), ove točke označene su stupnjem tajnosti "ograničeno", te ih nismo u mogućnosti objaviti.
 
Društvu Hrvatske autoceste d.o.o. Vlada je dala preporuku za sklapanje sudske nagodbe s društvom Investinženjering d.o.o., Zagreb.
 
Donesena je odluka o osnivanju Veleposlanstava Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, dosadašnji član Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Tihomir Kralj je razriješen te je Ivana Vargašević Čonka imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva financija.
 
Radi isteka mandata razriješeni su članovi Upravnog vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija Mediteranskog akcijskog plana u Splitu Nancy Butijer i Maja Fredotović, te članovi Marija Šćulac Domac, Ružica Batinić-Santro i Neven Stipica, koji su ponovo imenovani. Također, novim članovima imenovani su Damir Župan i Alen Soldo.
 
I na kraju, sukladno Odluci o osnivanju Savjeta za razvoj civilnoga društva (Narodne novine, br. 140/2009, 42/2012 i 61/2014), Nataša Novaković imenovana je novom članicom navedenog Savjeta, kao predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca, a Drago Vručinić članom kao predstavnik zaklada civilnog društva. Dosadašnje članice Maja Stanojević Pokrovac i Kristina Bulešić su razriješene.

Pisane vijesti | Priopćenja