Priopćenje sa zatvorenog dijela 215. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 215. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajalište za sastanak Vijeća za konkurentnost (COMPET) koji će se održati 2. i 3. ožujka 2015. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Privremeni ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić imenovan je ravnateljem Ureda, na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.
 
Radi isteka mandata, s danom 3. ožujka 2015. godine, razriješena je dosadašnja ravnateljica Hrvatske akreditacijske agencije Biserka Bajzek Brezak. Na temelju provedenog postupka po raspisanom natječaju, s danom 4. ožujka 2015. godine, Tihomir Babić imenovan je novim ravnateljem Agencije.
 
Dosadašnji članovi Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom Ivan Vujec i Danica Eškić razriješeni su te su imenovani novi članovi. Rafael Pejčinović imenovan je članom kao predstavnik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, a Vladimir Komparić kao predstavnik Saveza društava multiple skleroze Hrvatske.
 
Vlada je dala suglasnost za razrješenje direktora Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo Omera Pite, na osobni zahtjev.
 
Također na osobni zahtjev, razriješen je Veljko Rogošić, član Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Split te je Dragan Ljutić imenovan novim članom.
 

Pisane vijesti | Priopćenja