Priopćenje sa zatvorenog dijela 222. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 222. sjednice, Vlada Republike Hrvatske se očitovala o prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom članka 20. stavka 3. Zakona o saniranju posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije (Narodne novine, broj 77/2014). Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.
 
Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskih rješenja sporova, te su u tu svrhu Uredu zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava odobrena su sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2015. godinu. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju Robert Knežević imenovan je zamjenikom ravnatelja Državnog zavoda za statistiku, na razdoblje od četiri godine.
 
Novom ravnateljicom Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada imenovana je, na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Jasminka Kečanović Šimec.
 
Razriješen je dosadašnji član Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu Vinko Filipović. Na temelju Odluke o osnivanju Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu (Narodne novine, br. 51/2013 i 35/2015) Krunoslav Borovec, Dubravko Perec i Jadranka Žarković-Pečenković imenovani su novim članovima, kao predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Agencije za odgoj i obrazovanje.
 
Na osobni zahtjev razriješena je Vesna Žulj, dosadašnja članica Povjerenstva za rješavanje odštetnih zahtjeva radnika oboljelih od profesionalne bolesti zbog izloženosti azbestu, a Senka Orlić Zaninović imenovana je novom članicom, kao predstavnica Ministarstva pravosuđa.
 

Pisane vijesti | Priopćenja