Priopćenje sa zatvorenog dijela 223. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 223. sjednice, Vlada Republike Hrvatske je donijela Odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice. S obzirom da je ova točka dnevnog reda klasificirana oznakom „vrlo tajno“ nismo u mogućnosti objaviti detalje ove Odluke, sukladno članku 9. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine, broj 87/2002 i 14/2014).
 
Vlada je dala odgovor na tužbu Upravnom sudu u Zagrebu u vezi upravnog spora radi šutnje uprave te je Ivanu Ercegoviću, višem upravnom savjetniku u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode dana ovlast za zastupanje u tom postupku.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni je zahtjev razriješena glavna tajnica Državnog ureda za središnju javnu nabavu Josipa Čobanov, s danom 14. travnja 2015. godine.
 
Također na osobni zahtjev, razriješen je Osman Kadić, dosadašnji sanacijski upravitelj Klinike za dječje bolesti Zagreb. Novim sanacijskim upraviteljem imenovan je Zoran Bahtijarević.
 
Kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžić imenovan je predstavnikom Vlade Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, za provedbu odredaba Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i odredaba Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica. Dosadašnja predstavnica Ankica Nježić razriješena je te dužnosti.
 

Pisane vijesti | Priopćenja