Priopćenje sa zatvorenog dijela 224. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 224. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara, za sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH) te Vijeća za vanjske poslove (FAC) koji će se održati 20. travnja i Vijeća za opće poslove (GAC) koji će se održati 21. travnja 2015. godine u Bruxellesu. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Sukladno rješenjima Vlade o raspuštanju gradskih i općinskih vijeća i razrješenja gradonačelnika i njihovih zamjenika te općinskih načelnika i njihovih zamjenika, iz razloga što nisu u zakonom određenom roku donijeli proračun, imenovani su povjerenici Vlade Republike Hrvatske.  Ines Grubišić imenovana je povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Vrgorca, a Dragutin Romić povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i načelnika Općine Semeljci.
 
Razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog hidrografskog instituta Danko Markovinović te je Vladimir Majetić imenovan novim članom, kao predstavnik Državne geodetske uprave.
 
Novim članicama Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o službenim kontrolama koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja imenovane su, kao predstavnice Ministarstva poljoprivrede, Ljiljana Žabica, Lidija Mandić Graonić i Tatjana Karačić.
 
Dosadašnji član Sanacijskog vijeća Klinike za dječje bolesti Zagreb Stjepan Višnjić razriješen je te je Zoran Barčot imenovan novim članom.
 

Pisane vijesti | Priopćenja