Priopćenje sa zatvorenog dijela 225. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 225. sjednice, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o donošenju Godišnjeg programa strateških robnih zaliha za 2015. godinu. S obzirom da je ova točka dnevnog reda klasificirana oznakom „vrlo tajno“ nismo u mogućnosti objaviti detalje ove Odluke, sukladno članku 9. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine, broj 87/2002 i 14/2014).
 
Vlada je prihvatila Nacionalno izvješće o provedbi simulacijske vježbe Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora o upravljanju u krizama CMX15. Na temelju članaka 5. i 9. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) ova točka je označena stupnjem tajnosti „ograničeno“ pa je stoga nije moguće objaviti.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.
 
Državnoj službenici ovlaštenoj za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji Snježani Mezdić povučena je ovlast te je Silvija Profeta Fabijančić imenovana predstojnicom, na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.
 
Radi isteka mandata, a s danom 28. travnja 2015. godine, razriješena je glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Dunja Seiter-Šverko te je s danom 29. travnja imenovana vršiteljicom dužnosti, do okončanja postupka na temelju provedenog javnog natječaja, a najduže do godinu dana.
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja