Priopćenje sa zatvorenog dijela 229. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 229. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajalište za sastanak Vijeća za vanjske poslove u razvojnom formatu  (FAC - Development) koji će se održati 26. svibnja 2015. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini Unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada je odgovorila na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 27. ožujka 2015. godine br. 2015/2016, u vezi s istragama i sprečavanjem nesreća i nezgoda u civilnom zrakoplovstvu. Također je odgovorila na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 27. ožujka 2015. godine br. 2014/2255, u vezi s pružanjem poštanskih usluga te na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 27. ožujka 2015. godine br. 2015/4023, u vezi s otpadom. Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
 
Vlada je donijela odluku o deklasifikaciji Zaključka o prihvaćanju Izvješća o potraživanjima društva RIZ – Odašiljači d.d., Zagreb i Lavčević d.d., Split, temeljem Ugovora o pitanjima sukcesije. Na temelju članka 8. u vezi s člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) ova točka označena je stupnjem tajnosti „povjerljivo“ pa je stoga nije moguće objaviti.
 
I na kraju, Vlada je donijela odluku o materijalnim sredstvima. Na temelju članka 8. u vezi s člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) ova točka je označena stupnjem tajnosti „povjerljivo“ te je nije moguće objaviti.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni je zahtjev razriješen sanacijski upravitelj Opće bolnice Šibensko-kninske županije Ante Županović te je Marin Paić imenovan novim sanacijskim upraviteljem.
 
Dosadašnji član Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište Darko Grivičić razriješen je na osobni zahtjev te je Branka Šeput imenovana na tu dužnost, kao predstavnica radnika Agencije.
 
Naposljetku, dana je suglasnost za imenovanje Ante Lažete na dužnost direktora Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.
 

Pisane vijesti | Priopćenja