Priopćenje sa zatvorenog dijela 234. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu 234. sjednice, Vlada Republike Hrvatske usvojila je Prijedlog odluke o zatvaranju Ureda Republike Hrvatske te prijedlog odluke o osnivanju Veleposlanstva Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ovih točaka nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma kojih je Hrvatska jedna od stranaka.
 
Nadalje, Vlada je usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata u Republici Hrvatskoj kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata u Republici Hrvatskoj. Također, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma kojih je Hrvatska jedna od stranaka, nismo u mogućnosti objaviti cjeloviti materijal ovih točaka.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga, kao i Pregled podzakonskih prijedloga, kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.
                                              
Što se tiče kadrovskih pitanja, ponovno su dana ovlaštenja za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, osobama koje je Vlada ovlastila za obavljanje tih poslova, ali im ističe rok od šest mjeseci. Tako je ovlaštenje ponovno dano Editi Grubišić, u Šibensko-kninskoj županiji, s danom 4. srpnja 2015. godine, zatim Branki Saks, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, s danom 4. srpnja 2015. godine, te Veljanu Radojkoviću, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, također s 4. srpnjem ove godine. 

Pisane vijesti