Priopćenje sa zatvorenog dijela 244. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje, 244. sjednice Vlade Republike Hrvatske usvojen je Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o veličini, sastavu i mobilizacijskom razvoju Oružanih snaga Republike Hrvatske. Sukladno Zakonu o tajnosti podataka i Pravilniku o tajnosti podataka obrane, Prijedlog odluke klasificiran je oznakom „tajno“ pa ga nismo u mogućnosti objaviti, a predstavlja usklađivanje sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 75/2015).
 
Također, usvojen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata u Republici Hrvatskoj. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, pomoćnik ministra financija Maroje Lang razriješen je dužnosti, na osobni zahtjev, s danom 31. kolovoza 2015. godine. Također, Maroje Lang razriješen je dužnosti Nacionalnog dužnosnika za ovjeravanje, a novim je Nacionalnim dužnosnikom za ovjeravanje imenovan Miljenko Fičor.
 
Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josip Borak razriješen je dužnosti, na osobni zahtjev, a novim predsjednikom Upravnog odbora Centra imenovan je Boris Draženović. 

Pisane vijesti