Priopćenje sa zatvorenog dijela 256. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 256. sjednice, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o donošenju Izmjena Godišnjeg programa strateških robnih zaliha za 2015. godinu. S obzirom da je ova točka dnevnog reda klasificirana oznakom „vrlo tajno“ nismo u mogućnosti objaviti detalje ove Odluke, sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine, broj 87/02).
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, radi odlaska na novu dužnost razriješena je Vesna Batistić Kos, dosadašnja članica Upravnog vijeća Hrvatskog centra za razminiranje te je Jasna Ognjanovac imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova.
 
Na osobni zahtjev, razriješena je članica Sanacijskog vijeća Opće bolnice Zadar Ivanka Stipanov te je Neven Birkić imenovan novim članom.
 
Također, na osobni je zahtjev razriješen dosadašnji član Upravnog odbora Umirovljeničkog fonda Rudolf Ćurčić.
 
Novom članicom Savjeta Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga imenovana je Ivana Ravlić Ivanović, a Žana Pedić na osobni zahtjev razriješena je navedene dužnosti.
 
Razriješeni su članovi Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom Mirjana Račevska i Nevenka Benić te su, kao predstavnici Ministarstva financija i Ministarstva branitelja, novim članovima imenovani Goran Križanac i Danijela Majko.
 
Maja Bakran Marcich imenovana je nacionalnom koordinatoricom za Strategiju Europske unije za dunavsku regiju, a Hrvoje Marušić razriješen je te dužnosti.
 
Isto tako, Odlukom o imenovanju nacionalnog koordinatora za Strategiju Europske unije za jadransku i jonsku regiju Hrvoje Marušić je razriješen te je Maja Bakran Marcich imenovana na tu dužnost.
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja