Priopćenje sa zatvorenog dijela 260. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 260. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara, i to za sastanak Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), koji će se održati 8. i 9. listopada, Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku (TTE), u formatu ministara nadležnih za promet, koji će se održati 8. listopada, Vijeća za vanjske poslove (FAC), koji će se održati 12. listopada i Vijeća za opće poslove (GAC), koji će se održati 13. listopada 2015. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini Unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Također, Vlada je donijela odluke o provođenju mjera osiguranja i zaštite te o produženju provođenja mjera osiguranja i zaštite. Na temelju članka 8. u vezi s člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/07 i 86/12) ove točke označene su stupnjem tajnosti „povjerljivo“ pa ih stoga nije moguće objaviti.
 
Prihvaćeno je Izvješće o radu Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata za 2014. godinu. Na temelju članka 8. u vezi s člankom 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/07 i 86/12) ova točka označena je stupnjem tajnosti „povjerljivo“ pa je stoga nije moguće objaviti.
 

Pisane vijesti