Priopćenje sa zatvorenog dijela 262. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 262. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara, za sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), koji će se održati 22. listopada 2015. godine, Vijeća za vanjske poslove u razvojnom formatu (FAC-Development) koji će se održati 26. listopada 2015. godine i Vijeća za okoliš (ENVI) koji će se održati 26. listopada 2015. godine u Bruxellesu. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada Republike Hrvatske dala je mišljenje nadležnom državnom odvjetništvu o zahtjevu tužitelja, za rješavanje spora pred međunarodnom arbitražom u Beču.
 
Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada je donijela i odluke o kadrovskim promjenama. S danom 31. listopada 2015. godine, na osobni zahtjev, razriješena je pomoćnica ministra kulture Tamara Perišić, a s danom 1. studenoga 2015., također na osobni zahtjev,Tomislav Radoš, pomoćnik ministra gospodarstva te Martina Horvatić, članica Upravnog vijeća Hrvatske akreditacijske agencije.
 
Vesela Mrđen Korać imenovana je vršiteljicom dužnosti supredsjedatelja Stalne hrvatsko-bavarske komisije, a razriješen je dosadašnji supredsjedatelj Hrvoje Marušić.

Pisane vijesti