Priopćenje sa zatvorenog dijela 269. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 269. sjednice Vlade Republike Hrvatske verificirana su stajališta za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), 3. i 4. prosinca 2015. godine, Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i potrošačka pitanja (EPSCO), u formatu ministara nadležnih za zapošljavanje, socijalnu politiku i zdravstvo, 7. prosinca 2015. godine i Vijeće za ekonomska i financijska pitanja (ECOFIN), 8. prosinca 2015. godine. Također, prihvaćena su stajališta za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za promet, telekomunikacije i energetiku (TTE), u formatu ministaranadležnih za promet i telekomunikacije, 10. i 11. prosinca 2015. godine, Vijeće za vanjske poslove (FAC), 14. prosinca 2015. godine, Vijeće za vanjske poslove u trgovinskom formatu (FAC - Trade), 15. prosinca 2015. godine, Vijeće za opće poslove (GAC), 15. prosinca 2015. godine i Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 14. i 15. prosinca 2015. godine.  Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini Unije, izvještavati Hrvatski sabor.
                                                                                                     
Donesena je  Odluka o davanju suglasnosti glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske.
                                                                      
Vlada je na zahtjev USKOK-a donijela Odluku o deklasifikaciji audio snimke zatvorenog dijela 76. sjednice Vlade Republike Hrvatske, održane 2. travnja 2009. godine i dijela zapisnika zatvorenog dijela 77. sjednice Vlade Republike Hrvatske, održane 9. travnja 2009. godine, za potrebe kaznenog postupka protiv I. okrivljenog Ive Sanadera i dr., zbog kaznenih djela iz članka 337. stavaka 1. i 4. Kaznenog zakona/97 i dr.
 
Također, usvojen je Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2015. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade vlada.gov.hr.
 Što se tiče kadrovskih pitanja, dr.sc. Marina Krajina-Andričević imenovana je vršiteljicom dužnosti člana Sanacijskog vijeća Opće županijske bolnice Vinkovci.
 
Mr.sc. Zoran Vasić razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište. Također, mr.sc. Zoran Vasić razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Savjetodavne službe.
 
Radi isteka mandata, s danom 31. prosinca 2015. godine, Vlatka Vraneković razriješena je dužnosti članice Odbora za državnu službu.
 
Dr. sc. Robert Mikac razriješen je dužnosti zamjenika načelnika Stožera zaštite i spašavanja Republike Hrvatske. 

Pisane vijesti