Priopćenje sa zatvorenog dijela 31. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu 31. sjednice Vlade Republike Hrvatske usvojena su stajališta za sastanke Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 18. srpnja 2016., te Vijeća za vanjske poslove (FAC), 18. srpnja 2016. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Također, usvojen je Pregled prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2016. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade vlada.gov.hr.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, radi isteka mandata razriješen je glavni tajnik Ministarstva turizma, s danom 5. srpnja 2016. godine, Zvonimir Jakšić. Ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva turizma, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva turizma, temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci,  dana je državnom službeniku Ivi Bašiću.
 
Nevenki Lipovac dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Vlade Republike Hrvatske za unutarnju reviziju, s danom 26. srpnja 2016. godine, do imenovanja ravnatelja Ureda Vlade Republike Hrvatske za unutarnju reviziju, temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.
 
Na osobni zahtjev, s danom 31. srpnja 2016. godine, razriješen je ravnatelj Direkcije za korištenje službenih zrakoplova Mladen Turković. Ivanu Klancu dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, s danom 1. kolovoza 2016. godine, do imenovanja ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.
 
Draženu Ivanušecu dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, s danom 23. kolovoza 2016. godine, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.
 
Maji Barberić, državnoj službenici koju je Vlada Republike Hrvatske ovlastila za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa, ali joj ističe rok od šest mjeseci, ponovno je dana ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa, s danom 5. kolovoza 2016. godine, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa a najduže na vrijeme od šest mjeseci. 

Pisane vijesti