Priopćenje sa zatvorenog dijela 55. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu 55. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je odgovore na Obrazloženo mišljenje Europske komisije od 14. srpnja 2017. godine, broj 2016/2024, u vezi s otpadom, zatim na Obrazloženo mišljenje Europske komisije od 14. srpnja 2017. godine, broj2016/0756, u vezi sa sezonskim radnicima, na Obrazloženo mišljenje Europske komisije od 14. srpnja 2017. godine, broj 2016/0758, u vezi s prostornim planiranjem morskog područja te na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 14. srpnja 2017. godine, broj 2017/2088 i 2017/2089, u vezi s osnivanjem i obavljanjem djelatnosti osiguranja i reosiguranja. Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
 
Prihvaćeno  je usmeno izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2017. za mjesec kolovoz 2017., kao i usmeno izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj i stanju ispunjenosti prethodnih uvjetovanosti.       
 
Također, prihvaćeno je usmeno izvješće o pregledu zakonskih prijedloga iz Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu s posebnim osvrtom na reformske prioritete.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima.  Terezija Gras imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu unutarnjih poslova,  s danom 9. rujna 2017.
 
Dr. sc. Tomislav Lendić razriješen je dužnosti pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova. Novim pomoćnicima ministrice imenovani su mr. sc. Boris Grigić i Vice Skračić.
 
Joško Dorić razriješen je dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova, a novim je pomoćnikom imenovan mr.sc. Cvjetko Obradović.
 
Radi isteka mandata, s danom 31. kolovoza 2018., razriješena je intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu mr. sc. Dubravka Vrgoč, te je ponovno imenovana za intendanticu, na zajednički prijedlog ministrice kulture i gradonačelnika Grada Zagreba, s danom 1. rujna 2018., temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju.
 
Utvrđen je Prijedlog odluke o razrješenju dijela članova Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, na osobni zahtjev. Tako se predlaže razrješenje prof.dr.sc. Blaženke Divjak i doc.dr.sc. Roberta Kopala. Istovremeno, utvrđen je Prijedlog odluke o imenovanju prof.dr.sc. Ivane Čuković-Bagić i dr.sc. Mire Lenardić članicama Nacionalnog vijeća, koje se imenuju na prijedlog Rektorskog zbora Republike Hrvatske i Vijeća veleučilišta i visokih škola. Oba prijedloga upućena su u Hrvatski sabor na donošenje.
 
Razriješen je dio dosadašnjih članova Otočnog vijeća, Ante Čikotić, Ivo Milatić, Branimir Belančić-Farkaš i Josipa Klišanin. Novim članovima, kao predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, imenovani su Ivo Milatić, mr. sc. Sani Ljubunčić, mr. sc. Maja Markovčić Kostelac i Zrinka Malešević.
 
Razriješeni su dosadašnji članovi Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Zvjezdana Bogdanović, dr. sc. Igor Vidačak, Ines Loknar-Mijatović, Goran Momčilović, Mira Križanović, Tomislav Đidara, Karlo Kralj, Danijela Stiplošek, Ivan Krupec, Nenad Andrašek, Aleksandra Podrebarac, Jasenka Borovčak, Jozefina Kranjčec, Jeniseja Fištrek, Suzana Borko, Ivana Kordić, Renata Glavica, Karla Mušković i Vesna Fabris. Novim članovima, kao predstavnici nadležnih ministarstava, ostalih tijela državne uprave, udruga i ustanova, imenovani su Andrea Krznar, Vesna Lendić Kasalo, Ines Loknar-Mijatović, Goran Momčilović, Mira Križanović, Tomislav Đidara, Stefani Šešum, Josip Vidov, Adela Sočev, doc. dr. sc. Marina Nekić, Dominik Knezović, Anamarija Vuić, Marijana Jergović, Nives Ivelja, Ana Preveden, Ivana Aničić, Robert Vulić, Sonja Pokupec Salković i prim.dr.sc. Sanja Kovačić. 

Pisane vijesti