Priopćenje sa zatvorenog dijela 72. sjednice Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 72. sjednice dala suglasnost za otvaranje Konzulata u Republici Hrvatskoj. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Također, Vlada je donijela Odluku o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske, u skladu s izmjenama Poslovnika Vlade Republike Hrvatske. Tekst navedene Odluke možete pronaći na web stranici Vlade . www.vlada.hr

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima. Irena Peharda imenovana je novom ravnateljicom Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija.

Imenovane su povjerenice Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskog vijeća i općinskih vijeća temeljem rješenja Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju gradskog vijeća i općinskog vijeća. Vesna Ostojić imenovana je povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Zlatara, Jasmina Ricijaš iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Kraljevec na Sutli, a Ingrid Šoltić iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Pribislavec.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova Perica Šolić te je Igor Butorac imenovan novim članom.

Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju, s danom 31. prosinca 2012. godine, razriješeni su dosadašnja privremena predsjednica i članica Stručnog povjerenstva za reviziju nalaza i mišljenja o invalidnosti Nada Šikić i privremeni članovi Goran Medur, Ljiljana Anić-Antić, Ljerka Žubrinić-Orešković, Davorka Držić, Ena Grbić i Ljubica Tucaković.

Imenovani su predstavnici i zamjenici predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Zajedničko povjerenstvo za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, sukladno odredbama Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Imenovani predstavnici su Marko Krištof, Ljubica Đukanović i Saša Zelenika, a zamjenici predstavnika Silvana Čolak, Marija Pećanac i Gabrijela Herceg Sarajlić.



Pisane vijesti | Priopćenja