Priopćenje sa zatvorenog dijela sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je zaključak kojim će se objaviti Javni poziv za predlaganje kandidata za tri člana Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije. Sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijamHrvatski sabor na prijedlog Vlade imenuje predsjednikzamjenika predsjednika i članove Vijeća u postupku predlaganja članovVlada prethodno objavljuje javni poziv.

Vlada je također donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o carinskoj tarifi za 2008. godinu, kojom se omogućuje nabava sirovine za domaću stočarsku proizvodnju pod povoljnijim uvjetima te se potiče korištenje postojećih tovnih kapaciteta i izgradnja novih. Izmjenom se ukida postojeća carinska zaštita za mlijeko u prahu, koje se koristi kao nadomjestak kravljeg mlijeka u ishrani teladi, a njegovim se korištenjem povećavaju količine kravljeg mlijeka u otkupu.

Prihvaćeno je Izvješće o radu Hrvatske revizorske komore za 2007. godinu, koja ima za cilj uspostavljanje modernog i stručnog revizorskog okruženja, koje će prvenstveno biti usmjereno na sustavno razvijanje i djelovanje revizorske struke u Hrvatskoj, sukladno najboljoj praksi zemalja članica Europske unije.

Vlada je također prihvatila i pokroviteljstva nad manifestacijom „ISAP 2008“ – Internacionalni sajam pršuta, koji se održava u Tinjanu, od 25. do 26. listopada ove godine, zatim nad manifestacijom obilježavanja rođenja bana Josipa Jelačića i Dana Grada Zaprešića, koja se održava u Zaprešiću, 18. listopada ove godine, te nad Europskim prvenstvom radio upravljanih jedinica klase IOM, koje se održava u Dubrovniku, 26. listopada 2008.

Nadalje, Vlada je danas dala suglasnost Hrvatskom zrakoplovnom savezu, za organizaciju i održavanje 5. svjetskog prvenstva u preciznom slijetanju parajedrilicom, koje će se održati u Varaždinskoj županiji od 20. do 27. lipnja 2009. godine. Također je dana suglasnost i Hrvatskom savezu za športski ribolov na moru za isticanje kandidature i organizaciju Svjetskog prvenstva u podvodnom ribolovu, koje će se održati u rujnu 2010. godine. Dosadašnja zamjenica predsjednika Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara mr. sc. Ljiljana Blažević imenovana je na dužnost predsjednice tog Fonda.

Radi isteka mandata u Središnjem registru osiguranika dosadašnja predsjednica Vera Babić te članovi Vladimir Vranković, Mile Rukavina, Stanko Kršlović, Stanko Zorica, Snježana Baloković i Dubravko Jadro razriješeni su dosadašnjih dužnosti, a na te su dužnosti u novom mandatnom razdoblju imenovani Vera Babić, predsjednica, te članovi Ilija Tadić, Mile Rukavina, Darija Jurica, Stanko Zorica, Nikolina Sladoljev te Dubravko Jadro.

Na prijedlog ministra unutarnjih poslova za predsjednika i članove Zajedničkog povjerenstva za koordinaciju provedbe Akcijskog plana za provedbu Migracijske politike Republike Hrvatske imenovani su Žarko Katić, Igor Lučić, mr. sc. Ivan Kovač, Vinko Ljubičić, Luka Mađerić, Inga Žic, mr. sc. Jozo Ćavar, Ante Mandarić te Ankica Paun Jarallah.



Pisane vijesti | Priopćenja