Priopćenje sa zatvorenoga dijela 103. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanak Europskoga vijeća koji se održava 28. i 29. lipnja 2018. godine te za sastanak Europskoga vijeća – članak 50., koji će se održati 29. lipnja 2018.
                                                                                                
Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Europskoga vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU-a, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Materijale za ovu točku možete preuzeti na sljedećim poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi – https://bit.ly/2lDmeci
 
Podzakonski prijedlozi – https://bit.ly/2IwoHhD
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima.
 
Ponovno je dala ovlaštenje državnom službeniku Hrvoju Debaču za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za razminiranje, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda za razminiranje, a najduže do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje istječe 1. srpnja 2018. godine.
 
Ovlaštenje državnom službeniku Željku Petkoviću ponovno je dano za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, a najduže do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje istječe 5. srpnja 2018. godine.
 
Vlada je podnijela amandmane na Prijedlog odluke o razrješenju dijela članova Vijeća za elektroničke medije i na Prijedlog odluke o imenovanju dijela članova Vijeća za elektroničke medije, kojima se mijenjaju nazivi prijedloga odluka i na osobni se zahtjev razrješuje dosadašnji član i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Damir Hajduk s danom 31. kolovoza 2018., te se novim predsjednikom Vijeća za elektroničke medije iz reda članova Vijeća za elektroničke medije s danom 1. rujna 2018. godine, imenuje Josip Popovac. Vlada je amandmane uputila u Hrvatski sabor na donošenje.
 
Dr. sc. Dušku Kunštek Vlada je imenovala pomoćnicom ministra mora, prometa i infrastrukture.
 
Vlada je  ponovno dala ovlaštenje državnoj službenici Nediljki Vuko za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, do provedbe javnog natječaja za imenovanje predstojnika Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje istječe 1. srpnja 2018. godine.
 
Također, ponovno je dano ovlaštenje državnoj službenici Editi Grubišić za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, do provedbe javnog natječaja za imenovanje predstojnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje istječe 4. srpnja 2018. godine.
                                                                                             
 

Pisane vijesti | Priopćenja