Priopćenje sa zatvorenoga dijela 112. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke d.d.. za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine.

Usvojeno je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.

Donesene su i neke kadrovske odluke.

Na osobni zahtjev, razriješena je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Također je, na osobni zahtjev, razriješen  državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova doc. dr. sc. Robert Kopal, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Vlada je imenovala predsjednika i članove Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, kao predstavnike tijela državne uprave i institucija. Prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., imenovan je predsjednikom  Povjerenstva po položaju, dok su članovima imenovani: Sanja Predavec, Ivana Tonković, Momir Karin, Vedrana Šimundža Nikolić, mr. sc. Dragan Josipović, Mirna Jušić, mr. sc. Davor Huška, Tatjana Bekić, dr. med., Davorka Osmak-Franjić i Ljiljana Vuletić.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i to Ivana Pilko Čunčić i mr. sc. Branko Sočanac.

Dijelom novih članova istog  Međuvladinog mješovitog odbora, imenovani su Nandor Čapo i Alen Tahiri, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.
 

Pisane vijesti | Priopćenja