Priopćenje sa zatvorenoga dijela 178. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 178. sjednice, Vlada je utvrdila stajalište za sastanak Vijeća za opće poslove (GAC), koje će se održati 16. rujna 2019. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Utvrđen je Prijedlog odluke o osnivanju konzulata Republike Hrvatske. Poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, nismo u mogućnosti objaviti cjelovit materijal ove točke.
 
Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republike Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2019. godinu.
Materijal za ove točke dostupan je na poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi: http://bit.ly/2kFP0fD
 
Podzakonski prijedlozi: http://bit.ly/2mdTafa
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova Miroslav Papa.

Pisane vijesti