Priopćenje sa zatvorenoga dijela 30. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 30. sjednice Vlade, utvrđeno je stajalište Republike Hrvatske za sastanak ministara nadležnih za okoliš (ENVI), 17. prosinca 2020. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Donesen je Zaključak o davanju ovlasti za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je nismo u mogućnosti objaviti.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, državnoj službenici dr. sc. Kristini Čelić dano je ovlaštenja za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za energetiku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.
 
Također, državnoj službenici Nini Čulini dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za trgovinu i politiku javne nabave u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.  
 
Državnom službeniku Bojanu Batiniću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za internacionalizaciju u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.
 
Dr. sc. Kristini Čelić dano je ovlaštenje za zastupanje Vlade Republike Hrvatske u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o.

Pisane vijesti